2014. január 23., csütörtök

Gombás sajtos hússzeletek



Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertésszelet vagy csirkemell, 8 szelet sajt, 20-25 dkg gomba, só, bors, liszt, a sütéshez zsír
Elkészítése:
A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd lisztbe mártjuk, és forró zsiradékon mindkét oldalukat kissé megsütjük. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a pecsenyezsírban megsütjük. Ráhalmozzuk a hússzeletekre, befedjük a sajtszeletekkel, majd előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt készre sütjük (amíg a sajt ráolvad a tetejére). Petrezselymes krumplival és friss salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...