Hozzávalók:
40 dkg marha- vagy sertéshús, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 2
sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál pirospaprika, 2-3 cikk
fokhagyma, kömény, 1 púpozott evőkanál paradicsompüré vagy 2 dl paradicsomlé, 50 dkg
savanyú káposzta, tejföl.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és a zsírban üvegesre pároljuk. Megszórjuk
pirospaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott húst, a darabokra vágott gyökérzöldséget meg a felaprított fokhagymát,
és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, borssal, köménymaggal
fűszerezzük.
Mikor a hús félig megpuhult, beletesszük a vékonyra vágott
savanyú káposztát, hozzáadjuk a paradicsompürét vagy paradicsomlevet és készre
főzzük. Tálaláskor tejfölt kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése