2014. január 15., szerda

Kolbászos lencseleves


Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg lencse, 20 dkg sertéscsülök, 20 dkg füstölt kolbász, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál cukor, házi ételízesítő, 1 teáskanál liszt, só, bors, pirospaprika, 1-2 babérlevél, ecet, tejföl, olaj.
Elkészítése:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, másnap leszűrjük. A csülköt kockára vágjuk, puhára főzzük. A zöldségeket felaprítjuk, majd megdinszteljük az olvasztott vajon. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, felöntjük vízzel, ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a babérlevelet. Amikor a lencse megpuhult, beletesszük a főtt csülköt, és pótoljuk a csülök levével. Kevés olajon megfuttatjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 1 dl hideg vízzel, és besűrítjük vele az ételt. A kész levest ecettel ízesítjük, és tejföllel kínáljuk.


2 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó tartalmas leves, pont ilyen téli napokra való :-)
Bár nálunk nem nagyon néz ki úgy, mintha tél lenne :-)

Jutka írta...

Katalin itt is ugyanaz a helyzet, + fokok vannak, ami Csíkra nem jellemző, de attól függetlenül jólesik a leves..akár nyáron is :)