Hozzávalók
4 személyre:
25 dkg
lencse, 20 dkg sertéscsülök, 20 dkg füstölt kolbász, 2 sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál cukor, házi ételízesítő, 1
teáskanál liszt, só, bors, pirospaprika, 1-2 babérlevél, ecet, tejföl, olaj.
Elkészítése:
A
lencsét egy éjszakára beáztatjuk, másnap leszűrjük. A csülköt kockára vágjuk, puhára főzzük. A zöldségeket felaprítjuk, majd megdinszteljük az olvasztott vajon. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, felöntjük vízzel, ételízesítővel,
sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a babérlevelet.
Amikor a lencse megpuhult, beletesszük a főtt csülköt, és pótoljuk a csülök levével.
Kevés olajon megfuttatjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 1 dl
hideg vízzel, és besűrítjük vele az ételt. A kész levest ecettel ízesítjük, és
tejföllel kínáljuk.
2 megjegyzés:
De jó tartalmas leves, pont ilyen téli napokra való :-)
Bár nálunk nem nagyon néz ki úgy, mintha tél lenne :-)
Katalin itt is ugyanaz a helyzet, + fokok vannak, ami Csíkra nem jellemző, de attól függetlenül jólesik a leves..akár nyáron is :)
Megjegyzés küldése