Hozzávalók:
A piskótához: 2 tojás, 2 dkg vaj, 10 dkg cukor, 5 dkg darált
dió, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, citromlé, csipet
só
A krémhez: 5 dl pezsgő, 20 dkg porcukor, 1 zöld citrom
reszelt héja, 2 evőkanál tejszín ízű pudingpor, 5 dl tejszín, 10 g zselatin
A díszítéshez: tejszínhab, zöld citrom, marcipán
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a
cukorral és a sóval kemény habbá verjük, belekavarjuk a tojássárgáját, a
citromlével felfuttatott sütőport, majd a lisztet, a darált diót és a kakaót.
Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc
alatt megsütjük.
A krémhez a cukrot kissé megpirítjuk, felöntjük 2 dl
pezsgővel, kissé összefőzzük, amíg a cukor elolvad. A maradék pezsgőt
elkavarjuk a zselatinnal és a pudingporral, majd a szirupba belekavarjuk, és
krémesre főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekavarjuk a langyos
pudingkrémet és a citromhéjat. A krémet a kihűlt tortára simítjuk, majd hideg
helyre tesszük, amíg a krém megdermed. Tejszínhabbal, zöld citrommal és
marcipánvirágokkal díszítjük.
1 megjegyzés:
Kedves Jutka!
Igazán méltó ez a csodás torta az ünnepi asztalra.
Békés, boldog, sikeres új évet kívánok Neked! Váljanak az álmaid valóra!
Megjegyzés küldése