Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg szeletelt bőrös sertéskaraj, 3 cikk fokhagyma, 1
evőkanál zsír, 1 fej káposzta, 1 nagyobb vagy 2 kisebb birsalma, 1 evőkanál
almaecet, 1 evőkanál cukor, 2 dl száraz pezsgő, köménymag, só, bors.
Elkészítése:
A sertéskarajt sóval és borssal fűszerezzük, megszórjuk apróra vágott
fokhagymával, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. A zsírban megpirítjuk a húst, puhára
főzzük, majd zsírjára sütjük.A káposztát vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, állni hagyjuk. A birsalmát lereszeljük, majd a káposztával összekeverjük. Egy edényben a cukrot kissé megpirítjuk, rátesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménymaggal. Az ecetet és kevés vizet öntünk alá, és lefödve félpuhára pároljuk. Ekkor aláöntjük a pezsgőt és készre főzzük. A sült sertéskarajjal forrón tálaljuk. Szilveszteri malac vagy kacsasülthöz kitűnő köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése