Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg orjacsont (nyakszirtcsont), 3 sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma,
1 paprika, 5 dkg száraztészta, szemes bors, só, házi ételízesítő,
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A húst megmossuk, majd hideg vízben főni tesszük. Amikor
felforrt, a habját leszedjük, házi ételízesítővel, sóval és szemes borssal fűszerezzük.
A zöldségeket megpucoljuk, majd a leveshez adjuk. Lassú tűzön főzzük, amíg a
hús meg nem puhul. Ekkor a csontot kivesszük a levesből, a húst leszedjük róla, a levest pedig leszűrjük. A
száraztésztát enyhén sós vízben kifőzzük és beletesszük a levesbe. Tálaláskor a levest megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tipp: Aki szereti, a zöldségeket a hússal együtt is visszateheti a levesbe. A csontról leszedett húst tálalhatjuk külön is: ecetes
vagy céklás tormával kitűnő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése