Hozzávalók 4 személyre:
1 doboz olajos halkonzerv, 1 doboz tonhal, 2-3 tojás, 1
teáskanál reszelt hagyma, 1 teáskanál mustár, 1 dl olaj, só, bors, citrom,
zöldhagyma.
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk, és 1 főtt
tojássárga kivételével lereszeljük. A kétféle halkonzervet lecsepegtetjük, majd
mixerrel pürésítjük, belekavarjuk a reszelt tojást, és a hagymát. A főtt
tojássárgából a mustárral és az olajjal majonézt kavarunk, majd belevegyítjük a
halkrémbe. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Egy ovális tányérba
kanalazzuk a krémet, és hal formára alakítjuk. Tálalás előtt a zöldhagymát 3-4
cm-es darabokra vágjuk, majd legyezőszerűen széthúzva uszonyokat formázunk
belőle. A citromot hosszában félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és kissé
egymásra csúsztatva pikkelyszerűen kirakjuk a hal törzsét. Friss házi- vagy
piritóskenyérrel tálaljuk.
Tipp: előző nap is elkészíthetjük, tálalásig tartsuk hideg
helyen, különben könnyen ellágyulhat a krém. Ekkor a díszítést hagyjuk a tálalás
előtti percekre.
1 megjegyzés:
Nagyon jópofa, tetszetős és mutatós lett :-)
Megjegyzés küldése