2013. december 11., szerda

Citromos halkrém


Hozzávalók 4 személyre:
1 doboz olajos halkonzerv, 1 doboz tonhal, 2-3 tojás, 1 teáskanál reszelt hagyma, 1 teáskanál mustár, 1 dl olaj, só, bors, citrom, zöldhagyma.
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk, és 1 főtt tojássárga kivételével lereszeljük. A kétféle halkonzervet lecsepegtetjük, majd mixerrel pürésítjük, belekavarjuk a reszelt tojást, és a hagymát. A főtt tojássárgából a mustárral és az olajjal majonézt kavarunk, majd belevegyítjük a halkrémbe. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Egy ovális tányérba kanalazzuk a krémet, és hal formára alakítjuk. Tálalás előtt a zöldhagymát 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd legyezőszerűen széthúzva uszonyokat formázunk belőle. A citromot hosszában félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és kissé egymásra csúsztatva pikkelyszerűen kirakjuk a hal törzsét. Friss házi- vagy piritóskenyérrel tálaljuk.
Tipp: előző nap is elkészíthetjük, tálalásig tartsuk hideg helyen, különben könnyen ellágyulhat a krém. Ekkor a díszítést hagyjuk a tálalás előtti percekre.



1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jópofa, tetszetős és mutatós lett :-)