2013. december 11., szerda

Pezsgős csirke


Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb, 5 dkg vaj, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 2 dl száraz pezsgő, 3 dl főzőtejszín, 1 tojássárgája, só, bors.
Elkészítése:
A csirkecombot megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belerakjuk a csirkecombokat, mellészórjuk a karikára vágott sárgarépát meg az apróra vágott hagymát. Kevés vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben félpuhára főzzük. Ekkor a combokat kivesszük, egy lábasba tesszük. A tepsiben lévő párolóléhez öntjük a pezsgőt, felforraljuk, majd a csirkére öntjük. Lefödve puhára főzzük. A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, és állandóan kevergetve a pezsgős léhez adjuk. Ezt követően már forralni nem szabad. A kész csirkét a mártással és vajas metélttel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: