Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb nyúl, 5 dkg szalonna, 5-6 cikk fokhagyma, 1
evőkanál zsír, 1 dl vörösbor, só, bors.
Elkészítése:
A nyulat összedaraboljuk, megtűzdeljük szalonna csíkokkal és
fokhagymával, besózzuk, borsozzuk. A zsírt felforrósítjuk, majd a nyúlhúsra
öntjük, vizet és bort öntünk alá, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor a hús
megpuhult, a vizet elfőzzük, majd fedő nélkül zsírjára sütjük. Burgonyapürével
és salátával tálaljuk.
Tipp: mustárosan is elkészíthetjük, ami ugyanígy készül, azaz
a nyúlhúst bekenjük mustárral, majd előmelegített sütőben megsütjük. Amikor a
hús megpuhult, leöntjük 2 dl tejföllel, és további 10 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése