2013. december 2., hétfő

Fokhagymás nyúlsült




Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb nyúl, 5 dkg szalonna, 5-6 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 1 dl vörösbor, só, bors.
Elkészítése:
A nyulat összedaraboljuk, megtűzdeljük szalonna csíkokkal és fokhagymával, besózzuk, borsozzuk. A zsírt felforrósítjuk, majd a nyúlhúsra öntjük, vizet és bort öntünk alá, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, a vizet elfőzzük, majd fedő nélkül zsírjára sütjük. Burgonyapürével és salátával tálaljuk.
Tipp: mustárosan is elkészíthetjük, ami ugyanígy készül, azaz a nyúlhúst bekenjük mustárral, majd előmelegített sütőben megsütjük. Amikor a hús megpuhult, leöntjük 2 dl tejföllel, és további 10 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...