Hozzávalók 4 személyre:
1 kg kicsontozott csirkemell, 1 hagyma, 2 dl száraz fehérbor, 0,5 dl
tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só, bors, majoránna, 8 csiperkegomba, 2
evőkanál tehéntúró, olaj.
a burgonyafánkhoz: 50
dkg liszt, 50 dkg héjában főtt burgonya, 2 tojás, 1 tasak szárított élesztő, 1
dl langyos tej, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál só.
Elkészítése:
A csirkemelleket félbevágjuk, sózzuk borsozzuk, majd kevés
olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Egy tűzálló tálba rakjuk, és előmelegített
sütőben 10-15 percig sütjük. A hagymát apróra vágjuk, kb. felét összekeverjük a
túróval, majd kevés majoránnával, sóval és borssal ízesítjük. A gombákat megtisztítjuk, és megtöltjük a túrókrémmel. A töltött gombafejeket is a hús mellé rakjuk, és
további 10 perc alatt megsütjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a maradék
hagymát megpároljuk, megszórjuk liszttel, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a
borral, a tejföllel és a tejszínnel. Összeforraljuk, sóval és borssal ízesítjük. A
megsült csirkemellet felszeleteljük, meglocsoljuk a mártással, burgonyafánkkal és a töltött gombával tálaljuk.
A fánkhoz az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, a
krumplit meghámozzuk, áttörjük, a liszttel együtt egy mély tálba rakjuk,
hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd beleütjük a tojásokat és hozzáadjuk a
sót. Lágy tésztát gyúrunk és letakarva fél órát kelesztjük, majd lisztes kézzel
kis gombócokat formázunk belőle és bő, forró olajban, alacsony lángon szép
pirosra sütjük.
1 megjegyzés:
Pazar főfogás! Valami Isteni lehetett! Mentem!
Megjegyzés küldése