Hozzávalók 4 személyre:
1 kg nyúlhús, 1 nagy fej hagyma, 3 sárgarépa,
1 zeller, 1 paszternák, 5 dkg vaj, lestyán, citromlé, só, bors, házi
ételízesítő;
a tálaláshoz: tejföl, csípős paprika
Elkészítése:
A nyúlhúst feldaraboljuk, egy nagy fazékba
helyezzük, felöntjük vízzel, és odatesszük főni. Ha felforrt a habját leszedjük, majd sóval,
borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. Egy
serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, sárgarépát,
paszternákot és zellert. Addig pároljuk, amíg félig meg nem puhulnak, majd a
leveshez adjuk az apróra vágott lestyánnal együtt, és készre főzzük. A citromlével
ízesítjük. Tálaláskor csípős paprikát és 1-2 evőkanál tejfölt kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése