2014. december 22., hétfő

Kenőmájas


Hozzávalók:
1 kg sertésmáj, 2 kg zsíros sertéshús, 1 kg friss szalonna, 4-5 hagyma, pirospaprika, só, bors, szerecsendió, sertésbél.
Elkészítése:
A májat, a húst és a szalonnát kockára vágjuk. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, majd a kockára vágott szalonnával, kevés víz hozzáadásával üvegesre pároljuk, beletesszük a húst és a májat, pirospaprikával fűszerezzük, pörköltnek elkészítjük. Amikor a hús megpuhult, langyosra hűtjük és háromszor ledaráljuk. Sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, jó alaposan elkeverjük, majd a megpucolt és megmosott bélbe töltjük. A megtöltött májas hurkát vízben vagy az abalében, lassú tűzön kb. 20 percig főzzük, majd óvatosan kiemeljük a léből, és hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Krémsajtos máktorta

Hozzávalók: a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor; a kré...