Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 tojás,
12,5 dkg vaj, 12,5 dkg krémsajt, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja,
1 teáskanál sütőpor, csipet só, rumaroma.
továbbá: 2-3 alma, 2 tojásfehérje, 10 dkg porcukor,
őrölt fahéj, őrölt kardamom, 2 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
A vajat és a krémsajtot a kétféle cukorral habosra
kavarjuk, egyenként belekavarjuk a tojásokat. A lisztet a sütőporral
összevegyítjük, majd a krémbe belekavarjuk. Hozzáadjuk a rumaromát, a
citromhéjat és csipet sót. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és
vastag szeletekre vágjuk. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk
a tésztát és megrakjuk az almaszeletekkel. Megszórjuk őrölt fahéjjal,
kardamommal meg a kristálycukorral. Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 50
percig sütjük. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd
rákanalazzuk vagy rásimítjuk az almatortára, kb. 10 percre visszatesszük a
sütőbe. Kihűlve szeleteljük.
1 megjegyzés:
Egyszerű és finom! A krémsajt az lehet mascarpone is, gondolom... Guszta!
Megjegyzés küldése