2014. december 10., szerda

Töltött hasaalja hordós káposztával


Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertés hasaalja, 15 dkg darált csirkehús, 1/2 szelet kenyér, 1-2 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, zsír, 1 kg savanyú káposzta.
Elkészítése:

A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, összevegyítjük a darált hússal, sóval, borssal, pirospaprikával és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, belevegyítjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. A sertés hasaaljaszeletek közepére egy nyílást vágunk, vigyázva, hogy ne vágjuk el, beletesszük a fasírt húst, kissé meglapítjuk, majd egymás mellé egy sütőzacskóba helyezzük. Kevés vizet és zsírt teszünk a zacskóba, majd jól bekötjük. Néhány helyen megszurkáljuk a zacskót, és előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A káposztát vékonyra vágjuk, kevés zsíron megfuttatjuk, borssal fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, és puhára főzzük. A töltött hasaalja szeleteket párolt káposztával tálaljuk. Bármilyen krumpliköret illik mellé.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Egy pohár pezsgővel jöhet így az év végére! Nagyon guszta!