Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertés hasaalja, 15 dkg darált csirkehús,
1/2 szelet kenyér, 1-2 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld,
zsír, 1 kg savanyú káposzta.
Elkészítése:
A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, összevegyítjük
a darált hússal, sóval, borssal, pirospaprikával és a zúzott fokhagymával
fűszerezzük, belevegyítjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. A sertés hasaaljaszeletek
közepére egy nyílást vágunk, vigyázva, hogy ne vágjuk el, beletesszük a fasírt húst,
kissé meglapítjuk, majd egymás mellé egy sütőzacskóba helyezzük. Kevés vizet és
zsírt teszünk a zacskóba, majd jól bekötjük. Néhány helyen megszurkáljuk a
zacskót, és előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A káposztát
vékonyra vágjuk, kevés zsíron megfuttatjuk, borssal fűszerezzük, kevés vizet
öntünk alá, és puhára főzzük. A töltött hasaalja szeleteket párolt káposztával
tálaljuk. Bármilyen krumpliköret illik mellé.
1 megjegyzés:
Egy pohár pezsgővel jöhet így az év végére! Nagyon guszta!
Megjegyzés küldése