Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb vagy 2 kisebb sertésszűzpecsenye, 10 dkg
vékonyra szeletelt császárszalonna, 15-20 dkg mag nélküli aszalt szilva, só,
bors, pirospaprika, 80 dkg savanyú káposzta, zsír.
Elkészítése:
Az aszalt szilvát beáztatjuk kevés vízbe. A sertésszüzet
hosszában félbevágjuk, majd jól kiklopfoljuk, sóval, borssal, pirospaprikával
fűszerezzük. A császárszalonna-szeleteket szorosan egymás mellé rakjuk,
ráhelyezzük a bélszínt, egyik hosszanti oldalán megrakjuk aszalt szilvával, a
szilvás végétől kezdve jó szorosan feltekerjük, majd a szalonnába csavarjuk, és
sütőzacskóba tesszük. Kevés vizet öntünk
a zacskóba, illetve egy evőkanál zsírt teszünk bele, majd bekötjük a zacskót,
fogvájóval néhány helyen meglyukasszuk, tűzálló edénybe tesszük, és
előmelegített 180 fokos sütőben lassan megsütjük. A káposztát vékonyra vágjuk,
zsíron megpároljuk, kevés vizet adunk hozzá, megborsozzuk, ha szükséges, sózzuk
is, és puhára főzzük. A megsült bélszíntekercset szeletekre vágjuk, és a párolt
káposztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése