Hozzávalók:
a laphoz: 20 dkg édes keksz, 5 dkg puha vaj, kávé.
a krémhez: 25 dkg krémsajt, 3 dl tejszín, 10-15 dkg
porcukor, 10 dkg darált mák, 10 g zselatin, fagyasztott áfonya.
Elkészítése:
A laphoz a darált kekszet összekavarjuk az
olvasztott vajjal, majd annyi kávét öntünk hozzá, hogy jól dolgozható massza
legyen. 26 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk. A zselatinport elkeverjük 1 dl
hideg vízben, majd lassú tűzön kavargatva langyosra melegítjük, míg fel nem oldódik. A krémsajtot krémesre kavarjuk a porcukorral,
belekavarjuk a darált mákot, a kemény habbá vert tejszínt, meg a zselatint, végül óvatosan beleforgatjuk az áfonyát. A krémet a tortaformába simítjuk, és 4-5
órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Áfonyával vagy csokoládéforgáccsal,
marcipánnal díszítjük. Ezután szépen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése