2015. május 12., kedd

Rizses burgonyakrokett


Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg főtt burgonya, 1 dl párolt rizs, 2 tojás, 3 cikk fokhagyma, 1-2 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, só, bors, olaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A főtt burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzáadjuk a párolt rizst, a lisztet, a felvert tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, és a fűszerekkel ízesítjük. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd hengereket formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Megjegyzés: A rizset elhagyva egyszerű burgonyakrokettet készíthetünk.

2 megjegyzés:

Olivia Boros írta...

Valamer ragad es nem tudom gormazni h martsam bele a zsemlemorzsaba.valki segitene?

Judit Péter írta...

Bocsánatot kérek, csak most vettem észre a megjegyzést! Ha nagyon ragad, egy kevés lisztet lehet még bele gyúrni.

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...