Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg főtt burgonya, 1 dl párolt rizs, 2 tojás, 3 cikk
fokhagyma, 1-2 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, só, bors, olaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A főtt burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd
hozzáadjuk a párolt rizst, a lisztet, a felvert tojásokat, az apróra vágott
petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, és a fűszerekkel ízesítjük. Az egészet
alaposan összedolgozzuk, majd hengereket formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Megjegyzés: A rizset elhagyva egyszerű burgonyakrokettet készíthetünk.
2 megjegyzés:
Valamer ragad es nem tudom gormazni h martsam bele a zsemlemorzsaba.valki segitene?
Bocsánatot kérek, csak most vettem észre a megjegyzést! Ha nagyon ragad, egy kevés lisztet lehet még bele gyúrni.
Megjegyzés küldése