Hozzávalók:
a torta lapjához:
20 dkg édes keksz, 8 dkg olvasztott vaj;
a krémhez: 25 dkg mascarpone, 50 dkg ricotta, 3 dl tejszín, 15-20 dkg porcukor,
2-3 tasak vaníliás cukor, 50 dkg eper, 10 g zselatin.
Elkészítése:
Egy 22-24 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A kekszet
késes aprítóval vagy darálóval ledaráljuk, összekavarjuk az olvasztott vajjal,
majd a tortaformába kanalazzuk, jól belenyomkodjuk. A zselatint elkavarjuk 3-4
evőkanál vízben, felmelegítjük (nem szabad főzni). A mascarponét a ricottával
és a kétféle cukorral simára dolgozzuk, folyamatosan kavarva a zselatint is
hozzáadjuk, majd a tejszínt kemény habbá verjük, és a sajtkrémbe vegyítjük. A
krémet a kekszalapra kanalazzuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, hagyjuk a
vizet leszáradni, felszeletelve a tortára rakjuk. Néhány órára hűtőszekrénybe
helyezzük, ezután szeleteljük.
2 megjegyzés:
Nagyon szép és igen finom lehet!Gondolom a bolti tehéntúró is jó hozzá?
Jó, csak az már túrótorta.
Megjegyzés küldése