Hozzávalók
(4 személyre):
4 főtt
krumpli, 6-8 tojás, 4 szelet szalonna, 2 evőkanál tejföl, 8 dkg sajt, újhagyma
vagy petrezselyemzöld, só, bors, olaj vagy zsír a sütéshez.
Elkészítése:
A
szalonna szeleteket taréjosra vágva kevés zsíron megpirítjuk, majd félretesszük.
A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, a szalonna zsírjában kissé átsütjük,
megszórjuk az apróra vágott újhagymával vagy petrezselyemzölddel. A tojást a
tejföllel jól felverjük, sóval, borssal fűszerezzük, a krumplira öntjük,
megszórjuk reszelt sajttal, majd lefödve kis lángon megsütjük. Amikor elkészült,
félbehajtjuk, és a sült szalonnával, friss zöldséggel vagy savanyúsággal
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése