Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg zsenge zöldborsó, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1
petrezselyemgyökér, 1 evőkanál olaj vagy zsír, 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1
teáskanál cukor, só, bors, tárkony, citromlé vagy ecet;
a vajgaluskához: 1
tojás, 1 evőkanál puha vaj, 2-3 evőkanál liszt, csipet só.
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a
sárgarépát és a petrezselyemgyökeret pedig karikára vágjuk. Felforrósítjuk az
olajat, hozzáadjuk a hagymát, és félig megdinszteljük. Ekkor rádobjuk a többi
zöldséget, tovább dinszteljük, vízzel feltöltjük, majd amikor a leves felforrt,
beletesszük a zöldborsót. Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük, apróra vágott
tárkonyt adunk hozzá. A vajgaluska hozzávalóit elkavarjuk, és teáskanállal a
levesbe szaggatjuk. A tejfölt csomómentesre kavarjuk a liszttel, besűrítjük vele a
levest, végül ecettel vagy citromlével savanyítjuk.
Tipp: tárkony helyett petrezselyemzölddel is
készíthetjük.
EK. 2015 május
EK. 2015 május
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése