Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg leveles
tészta, 20 dkg zöldborsó, 10 dkg sonka, 10 dkg császárszalonna, 3 tojás, 3 dl
tejszín, 15-20 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyemzöld, olaj.
Elkészítése:
A leveles
tésztát kinyújtjuk, a kosárkaformákhoz mérve korongokat vágunk úgy, hogy a
kosárforma szélét is takarja. A kivágott tésztakorongokkal (személyenként 2-3
darabot számítunk) kibéleljük a formákat. A zöldborsót puhára főzzük, majd
leszűrjük. A császárszalonnát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk,
hozzáadjuk a zöldborsót és az apróra vágott sonkát. A tojást felverjük a
tejszínnel, belekavarjuk a reszelt sajtot meg az apróra vágott
petrezselyemzöldet, sóval, borssal fűszerezzük.
A tésztát 5 perc alatt elősütjük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a
zöldborsós ragut, és rákanalazzuk a tojástölteléket. 180 fokos sütőben 20-30
perc alatt megsütjük. Melegen vagy hidegen tálalva, önmagában vagy
zöldségsalátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése