Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 7
dkg vaj, 2 tojás, 2 kisebb sárgarépa, 1 dl joghurt vagy tejföl, 1 tasak
vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál
reszelt citromhéj, csipet só;
a citrommázhoz: 15 dkg porcukor, ½ citrom leve;
a
díszítéshez: marcipán, színes cukorka.
Elkészítése:
1. A tésztához jól kikavarjuk a
puha vajat a cukorral és a tojásokkal.
2. Hozzáadjuk a joghurtot, az
őrölt fahéjat, csipet sót és a citromhéjat, jól elkavarjuk.
3. Belevegyítjük a lisztet és a
sütőport.
4. A sárgarépát meghámozzuk,
kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a tésztába kavarjuk.
5. Papírral bélelt muffinformába
kanalazzuk a tésztát, majd előmelegített 170 fokos sütőben megsütjük.
6. A mázhoz a porcukrot a fél
citrom levével (2 evőkanálnyi) simára kavarjuk, majd a megsült muffinokra
kenjük. Marcipánnal, apró színes cukorkával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése