Hozzávalók
a tésztához:
10 dkg vaj,
5 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 50 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 teáskanál reszelt
citromhéj, 2 evőkanál kakaó, 1 tasak sütőpor, csipet só;
a máktöltelékhez:
20 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, 1 dl forró tej, 1 reszelt alma, 1 teáskanál
reszelt citromhéj;
a kókuszkrémhez:
3 tojásfehérje, 15 dkg kókuszreszelék, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj;
a vaníliakrémhez: 5 dl tej, 2 tasak vaníliás pudingpor, 20
dkg porcukor, 20 dkg vaj;
továbbá:
kevés mák, kókuszreszelék.
Elkészítése:
A vajat, a
cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a
sütőporos liszttel összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, az egyik
tésztadarabot 2 evőkanál kakaóval összegyúrjuk. A fehér tészta egyik felét
kinyújtjuk és kizsírozott tepsibe simítjuk ( mindegyik lapot villával
megszurkáljuk). Erre jön a mákos töltelék. A mákot a felforrósított tejjel
leforrázzuk, belekavarjuk a cukrot, az almát, és a citromhéjat. Rákenjük a tésztára, majd befedjük a második fehér
lappal, majd elkészítjük a kókuszos krémet.
A
tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, beleforgatjuk a
kókuszreszeléket. A tölteléket langyos vajjal lazítjuk, rákenjük a tésztára,
majd erre kerül a barna tésztalap.
Előmelegített
170 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Amikor megsült rákenjük a
vaníliás krémet. A vaníliás krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral
csomómentesre kavarjuk, lassú tűzön megfőzzük. Amikor félig kihűlt belekavarjuk
a vajat. A végén a tetejét kókuszreszelékkel és mákkal díszítjük.
EK. 2015 ápr.
1 megjegyzés:
Hmm, Jutka, ezt már akkor kinéztem magamnak, amikor javítottam a múltkor. Nagyon finom lehet! :) Azt hiszem, el fogom készíteni. :)
Megjegyzés küldése