Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg
sertéscomb vagy -karaj, 5-7 dkg sajt, 1 kisebb zsömle vagy kenyér (kb. 10 dkg),
2 tojás, 10-15 dkg zöldborsó, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, kurkuma
(elhagyható), petrezselyemzöld, 2 evőkanál kockára vágott piros húsú paprika,
olaj vagy zsír, tej.
Elkészítése:
A sertéshúst
szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük. A töltelékhez megfőzzük
a zöldborsót, a zsömlét beáztatjuk kevés tejbe, kinyomkodjuk, összekavarjuk a
tojással, a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával, sóval, borssal fűszerezzük,
kurkumával kissé megszínezzük. Belekavarjuk a zöldborsót, a piros húsú paprikát
és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Olajjal vagy zsírral megkent alufóliára
fektetjük a hússzeleteket, rákenjük a tölteléket, és a fólia segítségével
szorosan felcsavarjuk. Egy hőálló edénybe tesszük a húsroládot, kevés vizet
öntünk mellé, kb. 40 perc alatt megpároljuk, majd a fóliát levéve, kevés
zsiradékkal megöntözve kissé megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, ekkor felszeleteljük.
Párolt rizzsel vagy előételként, hidegtálon kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése