2015. április 26., vasárnap

Spenótos tekercs



Hozzávalók (4 személyre):
4 tojás, 20 dkg spenótpüré, 3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, 6 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, só, bors;
a töltelékhez: 20 dkg tehéntúró, 3 evőkanál tejföl, 2 keményre főtt tojás, só, bors.
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját elkavarjuk a hozzávalókkal, majd beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjehabot, és óvatos mozdulatokkal egynemű masszává dolgozzuk. Egy nagyméretű (kb. 35*40 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral, belekanalazzuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Miután a lap megsült, kivesszük a sütőből, lehúzzuk a sütőpapírt. Ezután konyharuhába csomagoljuk, és így hagyjuk kihűlni. A krémhez a túrót a tejföllel krémesre kavarjuk, sóval, borssal fűszerezzük, a kihűlt piskótára kenjük, egyik végére rakjuk a négybe vágott főtt tojásokat és felcsavarjuk. Hideg helyre tesszük, hogy jól kidermedjen, ezután szeleteljük.

Tipp: a túrókrémre füstölt sonkát vagy lazacot is szórhatunk.

Nincsenek megjegyzések: