Hozzávalók
(4 személyre):
4 tojás, 20 dkg spenótpüré, 3 cikk
fokhagyma, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, 6 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál
szódabikarbóna, só, bors;
a
töltelékhez: 20 dkg tehéntúró, 3 evőkanál
tejföl, 2 keményre főtt tojás, só, bors.
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk,
a tojássárgáját elkavarjuk a hozzávalókkal, majd beleforgatjuk a keményre
felvert tojásfehérjehabot, és óvatos mozdulatokkal egynemű masszává dolgozzuk.
Egy nagyméretű (kb. 35*40 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral, belekanalazzuk
a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Miután
a lap megsült, kivesszük a sütőből, lehúzzuk a sütőpapírt. Ezután konyharuhába
csomagoljuk, és így hagyjuk kihűlni. A krémhez a túrót a tejföllel krémesre
kavarjuk, sóval, borssal fűszerezzük, a kihűlt piskótára kenjük, egyik végére
rakjuk a négybe vágott főtt tojásokat és felcsavarjuk. Hideg helyre tesszük,
hogy jól kidermedjen, ezután szeleteljük.
Tipp: a túrókrémre füstölt sonkát vagy lazacot
is szórhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése