2015. november 30., hétfő

Pilótakrémes sütemény


Hozzávalók:
a tésztához: 40 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 17 dkg tejföl, 1 kávéskanál sütőpor, csipet só, 1 evőkanál kakaó;
a krémhez: 2 tasak csokoládé ízű pudingpor, 5 dl tej, 12 dkg cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg csokoládé, 2 tasak vaníliás cukor;
a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 0,5 dl tejszín, darált dió.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével összegyúrjuk, majd 30 percig pihentetjük. A tésztát 3 részre osztjuk, két részbe belegyúrjuk a kakaót. A lapokat egyenként kinyújtjuk, és zsírozott tepsi hátán, előmelegített 190 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport megfőzzük a tejjel, belekavarjuk a kétféle cukrot meg a csokoládét, és kihűlni hagyjuk. Ezután belekavarjuk a puha vajat. A krémet két részre osztjuk, az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a fehér lapot, rákenjük a maradék krémet, majd az utolsó (a legszebb) barna lap következik. A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, és a tésztára kenjük, végül megszórjuk darált dióval. A tésztát állni hagyjuk másnapig.

Nincsenek megjegyzések:

Aprólékbecsinált

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg pulyka- vagy csirkezúza és -szív vegyesen, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zelle...