Hozzávalók (4 személyre):
4 közepes nagyságú lazacfilé, 3 cikk fokhagyma, só,
bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé;
a körethez: 40 dkg sárgarépa, vaj, petrezselyemzöld, só;
a zöldborsós rizshez: 25 dkg rizs, 10 dkg zöldborsó, 5
dkg vaj, 1 evőkanál házi ételízesítő.
Elkészítése:
A lazacot nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk,
borsozzuk, jól bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, citromlével meglocsoljuk, és
kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A sárgarépát meghámozzuk, ha nagyobb, karikára vágjuk,
kevés sós vízben megfőzzük. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a főtt, leszűrt
sárgarépát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és kissé összesütjük.
A zöldborsót enyhén sós vízben puhára főzzük. A vajat
megolvasztjuk, hozzáadjuk az átmosott, jól lecsöpögtetett rizst, és fehéredésig
pároljuk. Ételízesítővel fűszerezzük, felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel,
mint amennyi a rizs, és puhára főzzük. Mikor megfőtt, hozzáadjuk a zöldborsót,
összekavarjuk, és lefedve 15 percig pihenni hagyjuk.
A lazacot papírtörlőre szedjük, jól leitatjuk róla a
vizet, megborsozzuk, a vajat felforrósítjuk, majd a szeletek mindkét oldalát
3-4 perc alatt megsütjük. A vajas sárgarépával és a zöldborsós rizzsel, azonnal
tálaljuk.
KT. 2015.12.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése