2015. december 30., szerda

Korhelyleves húsgombóccal


Hozzávalók (4 személyre):
1 db csontos hús, 30 dkg kolbászhús, 20 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 2-3 sárgarépa, 1-2 petrezselyemgyökér, 1 evőkanál paradicsompüré, 3 evőkanál rizs, só, bors, lestyán, petrezselyemzöld, 3 dl káposztalé.
Elkészítése:
A savanyú káposztát vékonyra vágjuk, hideg vízben átmossuk. A húsos (de nem zsíros) csontokat bő hideg vízben, kevés sóval főni tesszük. 20-30 perc főzés után lehabozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott leveszöldséget, a káposztát, és a paradicsompürét, sóval, borssal fűszerezzük. Addig főzzük, amíg minden megpuhul. Akkor, a húst leszedjük a csontokról és visszatesszük a levesbe, hozzáadjuk a megmosott rizst, felforraljuk, a kolbászhúsból apró gombócokat készítünk és belefőzzük a levesbe. Külön edényben a káposztalevet felforrósítjuk és ebből annyit öntünk a leveshez, hogy kellemesen savanyú legyen és kissé összeforraljuk. Petrezselyemzölddel és lestyánnal megszórjuk, friss házikenyérrel tálaljuk.

Tipp: Ha nincs kolbászhús, friss kolbásszal is elkészíthetjük, amit kibontunk és ugyanúgy gombócokat formálhatunk.
Káposztás Könyv 2015.

1 megjegyzés:

sedith írta...

Pazar!!!!!!!! :) De megenném most! :)