Hozzávalók:
50 dkg sertéscsülök, 1 evőkanál zsír, 4 gerezd
fokhagyma, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 piros húsú paprika, 1 evőkanál liszt, 2 dl
tejföl, só, ecet, cukor, darabka reszelt citromhéj.
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk, majd forró zsírban
hirtelen kisütjük. Az apróra vágott fokhagymával megszórjuk, majd felengedjük
másfél liternyi vízzel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a meghámozott sárgarépát
és a megpucolt piros paprikát. Puhára főzzük, ecettel, citromhéjjal ízesítjük.
A tejfölt elkavarjuk a liszttel, hozzáöntünk kevés forró levest, a levest
behabarjuk a lisztes tejföllel. A sárgarépát és a piros paprikát kivesszük a
levesből, a sárgarépát karikára vágjuk, a paprikáról lehúzzuk a héját, kockára
vágjuk és visszatesszük a levesbe. Újra felforraljuk, szükség esetén
fűszerezzük, tejföllel, csípős paprikával tálaljuk.
EK. 2016 február.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése