Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg friss kolbász, 30 dkg véres hurka, 3 hagyma,
házi ételízesítő, bors, pirospaprika, zsiradék.
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés
zsiradékon üvegesre pároljuk. A kolbászt 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk, a
hagymához adjuk, kevés vizet öntve alá, lefödve megfőzzük. Amikor a kolbász
megfőtt, hozzáadjuk a darabokra vágott véres hurkát, kevés házi ételízesítővel,
borssal, pirospaprikával fűszerezzük, kissé összefőzzük. (Nem szabad sokat
főzni, mert a véres szétesik.) Puliszkával és savanyúsággal tálaljuk.
Kalendárium 2016.
3 megjegyzés:
Judit, no erről az ételről sem hallottam, de pont van egy adag disznótorosom és elkészítem, ha nem puliszka a köret, akkor te még mit adnál mellé???? Én a sima főtt törtkrumplira gondoltam.
Anikó szerintem azzal is passzol, vagy friss kenyérrel, savanyúsággal :)
Köszi, a puliszkával hadilábon állok, soha nem ettem, nem készítettem, a családomban sem senki, és valahogy ellenérzésem van tőle, idegenkedem tőle, fogalmam nincs miért, biztos azért mert nem ismerem :-)
Megjegyzés küldése