Hozzávalók (4-5 személyre):
1 kg szeletelt sertéscsülök, 0,5 liter sör, babérlevél,
majoránna, egész bors, 1 hagyma, 1 fej fokhagyma, 1 evőkanál só, zsír, 4
evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár;
a körethez:
1 kg krumpli, 5 dkg vaj, só, bors.
Elkészítése:
A csülökszeleteket jól megmossuk, fazékba tesszük, feltöltjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és főni tesszük. Amikor felforrt, a habját
leszedjük, megsózzuk, hozzáadjuk a borsot, a fűszereket, a hagymát, a fokhagyma
felét, és puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a főzőléből. A maradék
fokhagymát megpucoljuk, megtörjük, összekeverjük az olajjal, a mustárral és a sör felével. Zsírral kikent tepsibe tesszük, megkenjük a
fokhagymás páccal, meglocsoljuk sörrel, és 190 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Amint a sör elpárolog, néha pótoljuk.
A körethez a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, és hagyjuk kihűlni.
Ekkor nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a vajat felforrósítjuk, átforgatjuk rajta a reszelt
krumplit, sóval és borssal fűszerezzük. A sült csülökkel
tálaljuk.
EK. 2016. február
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése