Hozzávalók:
1,5 kg csont nélküli csülök, 5 dkg húsos szalonna, 3 hagyma, 3-4
cikk fokhagyma, 1 zöld paprika, pirospaprika, 1 csipetnyi őrölt kömény, csípős
paprikakrém, só, bors, olaj vagy zsír ;
a körethez: 20 dkg rizs, 15 dkg konzervkukorica, só, 1
teáskanál házi ételízesítő, 2 dkg vaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, ahogyan a
szalonnát és a paprikát. Kevés olajon pirítsuk zsírjára a szalonnát, majd adjuk
hozzá a hagymát. Ha már szép üveges lett, tegyük bele a húst, megszórjuk őrölt
köménnyel. Fehéredésig süssük, ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vizet
öntünk rá, beletesszük az apróra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a
hús megpuhult hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a csípőst is (elhagyható).
További 15 perc alatt készre főzzük. A rizst megmossuk, felöntjük vízzel,
hozzáadjuk az ételízesítőt és puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a kukoricát is,
felforraljuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A vajat felhevítjük, rádobjuk
az apróra vágott petrezselymet és összekavarjuk a kukoricás rizzsel.
EK. 2015. február
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése