Hozzávalók 4 személyre:
a kroketthez: 7 tojás, 1 zsemle,
2 cikk fokhagyma, petrezselyemzöld, só, bors, zsemlemorzsa, olaj;
a salátához: 2 dl majonéz, 1 dl
tejföl, 20 dkg gomba, 10 dkg konzervkukorica, petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése:
6 tojást keményre főzünk,
meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. Ekkor nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A
zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk a vizet, összegyúrjuk a tojásokkal, a
fokhagymával, apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk. Henger alakúra
formázzuk, zsemlemorzsába hengergetjük és bő, forró olajban szép pirosra
sütjük. Salátával, hidegtálon vagy főzelék feltétként tálaljuk.
A salátához a gombát megfőzzük,
apróra vágjuk és a kukoricával együtt a majonézbe kavarjuk. Sóval, borssal
fűszerezzük, petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
EK. 2016 - Húsvéti különszám.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése