Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg friss hal vegyesen (ponty, csuka, kárász), 1
hagyma, 1 paszternák, 20 dkg zeller, 1 kisebb paprika, 2-3 hámozott paradicsom,
3 krumpli, petrezselyemzöld, lestyán, só, bors, halfűszer, ecet; továbbá: 2 dl
tejföl, 2-3 cikk fokhagyma.
Elkészítése:
A friss halat megtisztítjuk, felbontjuk, a halfejet, a
hasaalját és a farkát levágjuk. A haldarabokat besózzuk, és 1-2 órán át állni
hagyjuk. Lábasba tesszük a halfejet, a hasaalját, a farkát, feltöltjük vízzel
és főni tesszük. Amikor a halfejek jól megfőttek, leszűrjük, a levébe tesszük
az apróra vágott zöldséget, a zöldfűszereket, a kockára vágott krumplit,
borsozzuk, ecettel savanyítjuk és puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a
haldarabokat, kb. 10 perc alatt készre főzzük, kiszedjük a halat a levesből,
óvatosan kicsontozzuk, majd a halhúst visszatesszük a levesbe.
A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát és a kész
leveshez kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése