2016. szeptember 28., szerda

Almás rácsos sütemény


Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 15 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1,5 dl tej, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál kekszmorzsa;
a töltelékhez: 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, sárgabaracklekvár, 6 közepes alma, 1 kávéskanál fahéj.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétharmadát 23×38 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
Az almát lereszeljük, 1 evőkanál cukorral megszórjuk, kb. 10 percig hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét. A tésztát megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a darált keksszel, rásimítjuk a lereszelt almát, meghintjük fahéjjal.
A tojásfehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá, majd az alma tetejére simítjuk.
A maradék tésztát kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk vagy rudakat sodrunk, és átlósan berácsozzuk a tésztát.

Előmelegített 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
KT. 2016 október.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...