Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg friss hal vegyesen (ponty, csuka, kárász), 2
hagyma, 2 sárgarépa, 1 paszternák, 20 dkg zeller, 1 kisebb paprika, 2-3
hámozott paradicsom, 3 krumpli, petrezselyemzöld, lestyán, só, bors, halfűszer,
ecet, olaj;
továbbá: 2 dl tejföl, 3-4 cikk fokhagyma.
Elkészítése:
A friss halat megtisztítjuk, felbontjuk, a halfejet, a
hasaalját és a farkát levágjuk. A haldarabokat besózzuk, és 1-2 órán át állni
hagyjuk. Lábasba tesszük a halfejet, a hasaalját, a farkát, feltöltjük vízzel
és főni tesszük. Amikor a halfejek jól megfőttek, leszűrjük. A zöldségeket
apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, felöntjük a hallével, beletesszük
az apróra vágott zöld fűszereket, a kockára vágott krumplit, borsozzuk, ecettel
savanyítjuk és puhára főzzük, ekkor beletesszük a halakat, kb. 10 perc alatt
készre főzzük. Kiszedjük a halat a levesből, óvatosan kicsontozzuk, majd a
halhúst visszatesszük a levesbe. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát és a
kész leveshez kínáljuk.
Tipp: csípős paprikát is kínálhatunk mellé.
EK. 2016 szeptember
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése