2016. szeptember 28., szerda

Gombás-köményes rostélyos


Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csont nélküli hús (marha- vagy sertéshús), 3-4 hagyma, 30 dkg gomba, 1 teáskanál őrölt köménymag, 1 dl tejföl, zsír, vaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, liszt.
Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütjük, kiszedjük a zsiradékból. A hagymát karikára vágjuk, lesózzuk, majd a húszsíron kissé megdinszteljük, megszúrjuk az őrölt köménnyel. Kissé megpirítjuk, kevés pirospaprikával megszórjuk, visszatesszük a hússzeleteket, kevés vízzel felengedve fedő alatt puhára pároljuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Mikor a hús megpuhult, belefőzzük a szeletelt gombát, és amikor a gomba is puha, az apróra vágott petrezselyemzöldet, meg a tejfölt is hozzáadjuk, kissé összeforraljuk. Galuskával tálaljuk. Bármilyen savanyúság illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: