Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csont nélküli hús
(marha- vagy sertéshús), 3-4 hagyma, 30 dkg gomba, 1 teáskanál őrölt köménymag,
1 dl tejföl, zsír, vaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, liszt.
Elkészítése:
A húst vékony szeletekre
vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk és kb. egy óra állás után
bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütjük, kiszedjük a zsiradékból. A hagymát karikára vágjuk,
lesózzuk, majd a húszsíron kissé megdinszteljük, megszúrjuk az őrölt köménnyel. Kissé megpirítjuk, kevés
pirospaprikával megszórjuk, visszatesszük a hússzeleteket, kevés vízzel felengedve fedő alatt puhára
pároljuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Mikor a hús megpuhult,
belefőzzük a szeletelt gombát, és amikor a gomba is puha, az apróra vágott
petrezselyemzöldet, meg a tejfölt is hozzáadjuk, kissé összeforraljuk. Galuskával
tálaljuk. Bármilyen savanyúság illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése