Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg báránycomb, 1
hagyma, 3 sárgarépa, 10 dkg zeller, 1 paszternák, 1 zöldpaprika, 5 dkg rizs, 1
tojássárgája, 1,5 dl tejföl, 5 dkg vaj vagy zsír, lestyán, petrezselyemzöld,
citromlé, só, bors, házi ételízesítő.
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk,
egy nagy fazékba helyezzük, felöntjük vízzel, és odatesszük főni. Ha felforrt a
habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. Egy
serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük az apróra vágott hagymát,
sárgarépát, zöldpaprikát, paszternákot és zellert. Addig pároljuk, amíg félig
meg nem puhulnak, majd a leveshez adjuk az apróra vágott zöld fűszerekkel
együtt, hozzáadjuk a rizst és készre főzzük. Citromlével savanyítjuk. A
tojássárgáját elkavarjuk a tejföllel, amikor a hús megpuhult, a levest a tűzről
levesszük, és belekavarjuk a habarást. Kis lángon néhány perc alatt összefőzzük.
Tálaláskor csípős paprikát és tejfölt kínálhatunk mellé.
Forrás: Klement András: Erdélyország ételei, ízei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése