2016. augusztus 14., vasárnap

Sült paprika ecetben

Hozzávalók:
5 kg húsos paprika, só, 50 dkg cukor, 5 dl ecet, 1,5 liter víz, szemes bors, szalicil.
Elkészítése:
A paprikákat rácson, platnin, vagy sütőben lesütjük, kinek milyen lehetőségei vannak, és egy nagyobb edénybe lerétegezzük, rétegenként megsózzuk. Az edényt lefödjük, és kevés ideig állni hagyjuk, hadd puhuljon kicsit a paprika, így szinte ledobja magáról a héját. A külső, vékony héja egészen másfajta anyag, mint a húsa, ezért szépen leválik róla. A héj lehúzásának módszere: vizes kézzel megfogjuk a paprika szárát, és közben lassan csorgatjuk a hideg vizet (ne feledjük el, hogy a paprika még mindig eléggé forró). Ilyen módon gyönyörűen meg tudjuk hámozni. Rögtön kivesszük a magokat, szárát levágjuk, üvegekbe helyezzük szorosan egymás mellé, felöntjük a forró ecetes lével, egy-egy késhegynyi szalicilt szórunk a paprikákra, szorosan lezárjuk. Kamrában, tároljuk. Sült húsokhoz kiváló savanyúság.
EK. 2016. július
TIPP: lesütés után megpucolva le is fagyaszthatjuk, így mikor kiolvasztjuk ecetes-cukros lével leöntjük, azonnal fogyasztható!

Nincsenek megjegyzések: