Hozzávalók:
5 kg húsos paprika, só, 50 dkg cukor, 5 dl ecet, 1,5
liter víz, szemes bors, szalicil.
Elkészítése:
A paprikákat rácson, platnin, vagy sütőben lesütjük, kinek
milyen lehetőségei vannak, és egy nagyobb edénybe lerétegezzük, rétegenként
megsózzuk. Az edényt lefödjük, és kevés ideig állni hagyjuk, hadd puhuljon
kicsit a paprika, így szinte ledobja magáról a héját. A külső, vékony héja
egészen másfajta anyag, mint a húsa, ezért szépen leválik róla. A héj
lehúzásának módszere: vizes kézzel megfogjuk a paprika szárát, és közben lassan
csorgatjuk a hideg vizet (ne feledjük el, hogy a paprika még mindig eléggé
forró). Ilyen módon gyönyörűen meg tudjuk hámozni. Rögtön kivesszük a magokat,
szárát levágjuk, üvegekbe helyezzük szorosan egymás mellé, felöntjük a forró ecetes lével, egy-egy késhegynyi szalicilt szórunk a paprikákra, szorosan lezárjuk. Kamrában, tároljuk. Sült húsokhoz kiváló savanyúság.
EK. 2016. július
TIPP: lesütés után megpucolva le is fagyaszthatjuk, így mikor kiolvasztjuk ecetes-cukros lével leöntjük, azonnal fogyasztható!
TIPP: lesütés után megpucolva le is fagyaszthatjuk, így mikor kiolvasztjuk ecetes-cukros lével leöntjük, azonnal fogyasztható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése