Hozzávalók (4 személyre):
2 alma, 2 nektarin, 20 dkg
apró gyümölcs vegyesen málna, ribizli, áfonya, szeder, őrölt fahéj, 1 tasak
vaníliás cukor, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, csipet só, 1-2 evőkanál cukor.
Elkészítése:
Az almát megmossuk, a magházat kivesszük,
és hámozás nélkül feldaraboljuk. A nektarint is kimagozzuk és kockára vágjuk.
Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, fél teáskanál fahéjjal, a kétféle
cukorral, csipet sóval 5-6 percig főzzük. Tűzről levesszük, belekavarjuk az
apró gyümölcsöket, a tejszínt és a joghurtot, kihűlve fogyasztjuk.
KT. 2016. augusztus
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése