2016. augusztus 10., szerda

Görög joghurtos gyümölcsleves


Hozzávalók (4 személyre):
2 alma, 2 nektarin, 20 dkg apró gyümölcs vegyesen málna, ribizli, áfonya, szeder, őrölt fahéj, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, csipet só, 1-2 evőkanál cukor.
Elkészítése: 
Az almát megmossuk, a magházat kivesszük, és hámozás nélkül feldaraboljuk. A nektarint is kimagozzuk és kockára vágjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, fél teáskanál fahéjjal, a kétféle cukorral, csipet sóval 5-6 percig főzzük. Tűzről levesszük, belekavarjuk az apró gyümölcsöket, a tejszínt és a joghurtot, kihűlve fogyasztjuk.
KT. 2016. augusztus

Nincsenek megjegyzések: