Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg füstölt szalonna, 3 hagyma, 80 dkg
borjúhús, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 5 cikk fokhagyma, pirospaprika, 1
doboz vörös babkonzerv, só, bors.
Elkészítése:
A szalonnát apróra, a húst kockára
vágjuk (eredetileg a pörköltbe jó méretesre vágjuk a húst). A hagymát
megpucoljuk, és felaprítjuk, a paradicsomot 1-2 percre forró vízbe tesszük,
héját lehámozzuk, és kockára vágjuk, a zöldpaprikát szintén felkockázzuk. A
szalonnát zsírjára sütjük, kiszedjük a szalonnapörcöt, a zsiradékon üvegesre
pároljuk a hagymát, félidőben hozzáadjuk a fokhagymát meg a paprikát is. A
borjúhúst hozzáadjuk a hagymához, fehéredésig pároljuk, megszórjuk
pirospaprikával. Ekkor beletesszük a paradicsomot, a szalonnapörcöt, sóval és
frissen őrölt borssal fűszerezzük. Lefedjük, és ha szükséges, kevés vizet adva
hozzá puhára pároljuk. Hozzáadjuk a babkonzervet, kissé összefőzzük, vigyázva,
hogy bő szaftja maradjon. Csípős paprikát és tejfölt kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése