Hozzávalók 4 személyre:
2 kisebb vagy 1 közepes padlizsán, 20 dkg sertésszűz, 25 dkg mozzarella sajt, 2
paradicsom, 2 cikk fokhagyma, só, bors, friss bazsalikom, olaj.
Elkészítése:
A
padlizsánt felszeleteljük, kissé megsózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk a levét. A sertésszűzet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk,
sózzuk, borsozzuk, kevés olajon mindkét oldalukat kissé megsütjük, végül bekenjük zúzott fokhagymával. A padlizsánszeleteket grillen vagy serpenyőben mindkét
oldalán megsütjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megrakjuk a
padlizsánszeletekkel, mindegyikre egy–egy szelet húst és mozzarellaszeletet
helyezünk, befedjük padlizsánnal, majd paradicsommal, megszórjuk apróra vágott
bazsalikommal, és kisebb darab sajtokat rakunk rá. Előmelegített 200 fokos
sütőben megsütjük.
KT. 2016. augusztus
1 megjegyzés:
Jó látni téged is, el voltál tűnve egy kicsit! :))
Nagyon finom lehet ez a padlizsán, bár igaz, nálam bármiylen formában jöhet. :)
Puszi
Megjegyzés küldése