Hozzávalók:
1 egész csirke, 1 kg só, tetszés szerint zöldfűszerek pl. rozmaring, majoranna, egy egész alma
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, hasüregébe tesszük a rozmaringot/majorannát, almát. Két lábát összekötjük, hogy formás maradjon sütés közben.Tepsibe töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét, elõmelegített sütõbe tesszük. Közepes hőmérsékleten pirosra sütjük. ( kb. 1-1,5 óra ). külön sózni nem kell, a csirkét csak a só gõzé járja át, és bármennyire hihetetlen se sótlan, se túl sós nem lesz a csirke, de a hús így porhanyósabb marad.
Elronthatatlan, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom kipróbálásra.
2 megjegyzés:
Tényleg nem lehet elrontani és nagyon finom. Csábítóan néz ki a fényképen.
Összeszalad a szájamba a nyál,annyira fincsi lehet.
Ahányszor benézek ide ,utána mindig a hütőt nyitogatom:))
Megjegyzés küldése