2009. június 23., kedd

Kárpáti borzaska recept


Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell, vagy sertéskaraj, vagy sertés szűzérme,
3 közepes szem krumpli, 8 gerezd fokhagyma, 3 tojás,
6-7 evőkanál liszt a masszához, olaj a sütéshez, tejföl, reszelt sajt, só, őrölt bors, kevés vegeta, kis adag liszt a panírozáshoz


Elkészítés:
A krumplikat megpucolom, és apró lyukú sajtreszelőn lereszelem. Hozzáadom a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, ízesítem sóval, borssal, és a kevés vegetával, majd félreteszem kicsit pihenni, hogy kicsit összeérjen.
A husit megtisztítom, szeletekre vágom, és nem túl vékonyra kiklopfolom. Kicsit megsózok minden szeletet, először lisztben, majd a krumplis masszában jó alaposan megforgatom. Majd serpenyőben olajon megsütöm. Nem hirtelen sütöm, hogy jól átsüljöm a husi. Ha szép aranybarna, papírtörlőn lecsöpögtetem, és mehet a tányérra. A husik tetejét a tányéron megkenem tejföllel, megszórom reszeltsajttal, és már fogyasztható is!

Tanácsok:
Ha túl hígnak találod a panír masszát, tegyél még bele lisztet!
A közepesnél sűrűbbnek kell lennie a masszának.
Körete burgonyakrokett, vagy sültkrumpli.
Ha valaki szeretne, a tejfölbe is reszelhet fokhagymát egy keveset.
Így még finomabb!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon guszta! Én is készítettem már ezt az ételt, de valahogy feledésbe merült: Most hétvégén újra elkészítem! Köszi az ötletet!

Kati írta...

Erről az ételről még sosem hallottam, a masszát viszont mi is készítjük, nálunk ezen összetevőkön kívül még tej is megy bele, és ez a"placky" a szlovákok egyik nemzeti eledele. ;-)
Ez a husi viszont nagoyn ízletesnek tűnik így, tejföllel, ki fogom próbálni. :-)

sedith írta...

Nézz be hozzám, vár valami!:)

trinity írta...

Nekem pedig az jutott eszembe, ez olyan, mintha tócsniba sülne a husi...Nagyon finom!!!!