2009. július 6., hétfő

Borjúpörkölt gombával

Hozzávalók:
2 kg borjúlábszár,
0,5 kg gomba
2 fej vöröshagyma,
1 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
2 dl olaj vagy egyéb zsiradék,
1 kávéskanál pirospaprika,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

A húst két-három cm.-es kockákra vágjuk. Finomra vágott hagymát az olajon zsemleszínűre pirítjuk, belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a megmosott húst, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Gyakran kevergessük meg, és ha zsírjára sül, öntsünk alá egy kevés vizet, hogy rövid lében, szinte zsírjára pörkölődjék. Ha a hús puhulni kezd, adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt gombát, paradicsomot, és zöldpaprikát, majd főzzük készre.

1 megjegyzés:

kacsacj írta...

Jaj, ez nagyon finom lehet!

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...