2010. május 6., csütörtök
Bögrés-mákos sütemény
Hozzávalók: 1 bögre mák (darálva) 1 bögre cukor 1 bögre liszt 1 bögre tej vagy joghurt egy egész tojás egy csipet só 2 evőkanál olaj kiskanálnyi sütőpor vagy szódabikarbóna (A bögre ajánlott mérete kb. 2,5 deciliter.)
Elkészítés: A felsorolt anyagokat összekeverjük, kizsírozott, (vagy kivajazott), és kilisztezett tepsibe vagy muffin formába töltjük a masszát. Közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt megsül. A darált mák helyett darált dióval is készíthető, (akkor "bögrés-diós" lesz a neve). A tetejére csokimázat teszünk vagy porcukorral megszórva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Nagyon szépségesek
HÁT EZ NAGYON FINI!!!
ÉS EGYSZERŰNEK IS TŰNIK AZ ELKÉSZITÉSE
Nagyon szeretem ezt a mákost, de jó hogy eszembe juttatad! Most nagyon örülnék egy darabnak.
Én ettem belőle! És olyan, de olyan finom volt :)))!
Nagyon hamar megy, 10 perc és kész az összeállítása, majd csak a sütés marad. Megéri kipróbálni, jó sütést :)
Én a diós változatot próbáltam ki, és NAGYON FINOM lett! Köszönöm a receptet!
Katus
Ismét ez sül a sütőmben (DIÓSAN), csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy próbálja ki!
Megjegyzés küldése