2010. május 15., szombat
Ordás-kapros palacsinta
Palacsintatészta recept
Hozzávalók:
2 tojás,
20 dkg liszt,
csipetnyi só,
2 dl tej,
szódavíz, amennyit felvesz, hogy kellő sűrű legyen,
zsír vagy olaj a kisütéshez (kb. 1/2 dl).
Elkészítése:
A lisztet és a sót keverőtálba szórjuk. A tojásokat egyenként felütjük, tálkába csúsztatjuk, és a liszthez adjuk. Apránként, több adagban hozzáöntjük a tejet, és habverővel vagy a kézi robotgép habverőbetétjével minden egyes tejadaggal simára kikeverjük, nehogy csomós legyen. Ezután több részletben hozzáadjuk a buborékos ásvány- vagy szódavizet, simára keverjük. Alufóliával letakarjuk, legalább fél órát pihentetjük. Közepes nagyságú serpenyőt az első palacsinta sütése előtt vékonyan kikenünk olajjal. A többi olajat a palacsintatésztába keverjük, és ha túl sűrűnek találjuk, még egy kevés ásvány- vagy szódavizet adunk hozzá. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntünk 1 merőkanál tésztát, és úgy forgatjuk a masszát benne, hogy lehetőleg ne maradjon lyukas, egyenletesen kitöltse a serpenyő alját. Erős tűzön kb. 1 percig sütjük, aztán kerek hegyű késsel vagy tortalapáttal óvatosan (hogy mind a palacsinta, mind a serpenyő teflonbevonata épségben maradjon) fellazítjuk a szegélyét, alányúlunk, és határozott mozdulattal megfordítjuk. A palacsinta másik oldalát is megsütjük , és továbbra is határozott mozdulattal nagyobb lapostányérra borítjuk.
Töltelék: 0,5 kg orda (egy fajta édes juhtúró), 1 csokor kapor, 2 tojás sárgája, ízlés szerint cukor, 1 csomag vaníliás cukor
Az ordát villával széttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját,a vaníliás cukrot,az apróra vágott kaprot és pépesre kavarjuk. Ezt a krémet rákenjük a palacsintára, feltekerjük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Juj de szépen nézen ki!
Nálam a túrós palacsinta "A palacsinta" :)
A palacsinta annyira egyszerűnek tűnik, de nekem még sosem sikerült: a széle mindig száraz és törik. Nem szoktam beletenni olajat a tésztájába, lehet ez a baj? :o
Ááá, igen, ennyi töltelékkel jöhet nekem!!:))
Ó, én ezt hogy szeretem....rég volt hozzá szerencsém......
azt irtad,hogy a tobbi olajat hozzakavarjuk,de mennyi az a tobbi,mert nem szerepel a hozzavaloknal
De rég nem ettem ordát, pedig úgy szeretem, de itt nem lehet kapni. Nagyon finom lehet.
Megjegyzés küldése