2010. május 5., szerda

Svájci almás lepény


Hozzávalók:
Fél kg zöld alma, 5 piros alma, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 2 vanília rúd vagy 2 csomag vanília, 25 dkg leveles tészta, 5 dkg vaj (puha)
Elkészítés:
Pucoljuk meg a zöld almákat és vágjuk fel apró darabokra. Olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá az alma darabokat és a cukrot. Az egyik vanília rudat vágjuk ketté hosszában, kaparjuk ki a magokat, és adjuk az almás szószhoz (a rúddal együtt). Kb 15 percig alacsony lángon főzzük pépessé. Dobjuk ki a rudat, majd egy szűrőn préseljük át az almapépet. Tegyük félre.
A puha vajat keverjük el a másik vanília rúd kikapart magjával.
A leveles tésztát nyújtsuk át egy kicsit, egy sütőpapírral kibélelt tepsiben rendezzük el a tésztát és hűtőszekrényben pihentessük 10 percig!
Pucoljuk meg a piros almákat, vágjuk félbe és kaparjuk ki a csutkát és magokat, majd szeleteljük fel nagyon vékony karikákra.
A tésztát egy villával szurkáljuk össze, majd kenjük meg alaposan az almaszósszal. Az almaszeletekkel fedjük le legyező-szerűen. Egy szilikon ecset segítségével a vajjal kenjük meg az almát, és esetleg szórjuk meg egy kis cukorral vagy cukros darált dióval.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez valami mennyei lehet

Névtelen írta...

Imádom az almás sütiket, ez is nagyon jól néz ki :)